Grube kotlety schabowe z solą i pieprzem

Sekret soczystego kotleta schabowego? Kup najgrubsze, jakie znajdziesz. Trudniej je opiekać, a rezultat jest pyszny i delikatny.

 

 

Czas przygotowania:
5 minut

 

Czas przygotowania:
10 minut

 

 

Porcje:
2

 

 

Składniki:


  • 2 kotlety schabowe bez kości;
  • sól i pieprz;
  • 2 łyżki masła orzechowego;

 

Sposób przygotowania:


  1. Rozgrzej piekarnik do 230°C.
  2. Posmaruj kotlety schabowe masłem orzechowym i dopraw przód, tył i boki kotletów wieprzowych obficie solą i pieprzem.
  3. Stopniowo rozgrzewaj żeliwną patelnię na kuchence do średnio-wysokiego ciepła.
  4. Smaż kotlety schabowe przez 1-1,5 minuty z każdej strony.
  5. Zdjąć z ognia i piec w piekarniku przez 4-6 minut.
  6. Przed podaniem odstaw na 5 minut.