Grube kotlety schabowe z solą i pieprzem
10 mar

0 Uwagi
215 Widziany
Grube kotlety schabowe z solą i pieprzem
Sekret soczystego kotleta schabowego? Kup najgrubsze, jakie znajdziesz. Trudniej je opiekać, a rezultat jest pyszny i delikatny.
Czas przygotowania:
5 minut
Czas przygotowania:
10 minut
Porcje:
2
Gotuj z: Patelnia żeliwna Hosse
Składniki:
- 2 kotlety schabowe bez kości;
- sól i pieprz;
- 2 łyżki masła orzechowego;
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 230°C.
- Posmaruj kotlety schabowe masłem orzechowym i dopraw przód, tył i boki kotletów wieprzowych obficie solą i pieprzem.
- Stopniowo rozgrzewaj żeliwną patelnię na kuchence do średnio-wysokiego ciepła.
- Smaż kotlety schabowe przez 1-1,5 minuty z każdej strony.
- Zdjąć z ognia i piec w piekarniku przez 4-6 minut.
- Przed podaniem odstaw na 5 minut.